Bent u een sporter met een fysieke beperking, ouder dan 18 jaar en heeft u interesse deel te nemen aan een onderzoek naar gezondheidsproblemen?
Sport en bewegen worden gestimuleerd door de positieve effecten op de gezondheid en kwaliteit van leven. Dit geldt ook voor mensen met een fysieke beperking. Ongeveer 30% van deze groep sport regelmatig. Een nadeel van sport is het krijgen van blessures. Naast pijn en klachten kunnen blessures leiden tot verminderde sportdeelname, uitval van sport en medische behandeling. Dit geldt voor alle sporters, maar een blessure kan juist mensen met een fysieke beperking extra limiteren in hun dagelijks leven. Binnen de aangepaste sport is daarmee het voorkomen van blessures en het verminderen van de ernst en gevolgen ervan van groot belang. Om dit voor elkaar te krijgen is een overzicht van de gezondheidsproblemen nodig. Bent u ouder dan 18 jaar en heeft u een fysieke beperking, dan nodigen wij u uit om mee te doen aan ons onderzoek.
Via deze link http://www.slhamsterdam.com/tipas-study kunt u meer informatie vinden en u aanmelden voor de studie.
In de afgelopen dagen zijn er meerdere vragen bij ReumaNederland terechtgekomen over de invloed van het coronavirus en het hebben van reuma. In samenwerking met de NVR hebben zij informatie hierover op hun website gezet. Deze informatie kunt u vinden door op onderstaande link te klikken.
https://reumanederland.nl/nieuws/nieuws/coronavirus/
Mensen met een vorm van reuma zijn vaak op zoek naar een deskundige fysiotherapeut of oefentherapeut in hun buurt die gespecialiseerd is in het behandelen van reumatische klachten. Deze zijn vanaf nu vindbaar op de nieuwe website ReumanetNL. ReumaNederland heeft hier jaren voor gepleit en is blij dat nu eindelijk duidelijk is waar mensen met reuma terecht kunnen voor de juiste oefentherapeutische zorg.
Met het juiste advies, begeleiding en oefentherapeutische zorg kunnen mensen met een reumatische aandoening zo goed mogelijk blijven bewegen en zelfstandig functioneren. Daarom vindt ReumaNederland het zo belangrijk dat mensen met reuma terecht kunnen bij fysiotherapeuten en oefentherapeuten die deskundig zijn in het behandelen van reumatische aandoeningen. Toch blijken deze vaak lastig te vinden.
Kwaliteit
In opdracht van ReumaNederland heeft de NHPR (Nederlandse Health Professionals in de Reumatologie) samen met fysio- en oefentherapeuten, reumatologen en onderzoekers in kaart gebracht waar fysio- en oefentherapeuten aan moeten voldoen om mensen met reuma te kunnen behandelen. Daaruit is het initiatief voor ReumanetNL ontstaan. Een landelijk netwerk dat zich inzet om de kwaliteit, zichtbaarheid en toegankelijkheid van fysio- en oefentherapeutische zorg voor mensen met reuma te bevorderen.
ReumanetNL
Inmiddels zijn er zo’n 122 fysio- en oefentherapeuten en 13 reumanetwerken aangesloten bij ReumanetNL. ReumaNederland is blij met deze ontwikkeling en hoopt natuurlijk dat het aanbod blijft groeien.
Hebt u vragen met betrekking tot uw reumatische aandoening?
Vanaf 13 januari 2020 kunt u deze stellen tijdens het telefonisch spreekuur van de reumaverpleegkundigen.
Zij zijn bereikbaar op maandagen van 13.30 tot 14.15 uur en op donderdagen van 11.00 tot 11.45 uur op telefoonnummer 0492-595933 (keuze 2).
Let op; Dit nummer is niet voor spoedgevallen!